Viva Magenta!! Culoarea anului 2023

Viva Magentaaaaa!!

În sfârșit culoarea Pantone a anului 2023 a fost  lansată!  Deci, nu ne rămâne decât să strigăm sus și tare: Viva Magentaaaaa!!!

O nuanță frumoasă de roșu, undeva între roșu purpuriu și carmin,  ce transmite bucurie, vivacitate și mult, mult optimism.

Această minunată culoare, deosebit de energică, derivă din colorantul produs de insecta cochineal cu același nume, unul dintre cei mai prețioși coloranți naturali din natură, dar este prelucrat artificial cu albastru și fucsia pentru a deveni, mai exact, Magenta.

  •       Dar, ce este Culoarea Pantone a anului și ce înseamnă aceasta?

Pantone a devenit sinonimă cu „culoare” și coincide, de asemenea, cu numele companiei americane care a creat Pantone Matching System, un sistem unic de clasificare prin care fiecare nuanță corespunde unui singur cod numeric.

De-a lungul deceniilor, compania a devenit din ce în ce mai mult un punct de referință pentru catalogarea diferitelor nuanțe, atât de mult încât, în 1999, a fost lansată inițiativa de a alege „Culoarea Pantone a anului”. Prima Culoare a Anului a fost Cerulean, un albastru pudră undeva între albastru și verdele, iar ideea de a căuta o nuanță caracteristică pentru fiecare an a avut un succes atât de mare încât a ajuns să influențeze și să dicteze tendințele de stil în sectoarele modei, graficii și designului.

  • Deci, care este culoarea Pantone 2023?

Se numește ”Viva Magenta”, mai exact PANTONE 18-1750 Viva Magenta, si este o nuanță de roșu inspirată de nuanțele naturii, deosebit de îndrăzneață, puternică și intensă.

După cum a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute:

„În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia roșilor și este inspirat de roșul de coșenilă, unul dintre cei mai prețioși coloranți din familia coloranților naturali și unul dintre cei mai puternici și mai strălucitori pe care i-a cunoscut lumea.

Viva Magenta, ce nume minunat…. Dar știți de ce se numește așa? Numele său provine de la bătălia de la Magenta din 1859, din timpul celui de-al doilea război de independență italian, și se referă, mai exact, la câmpul de luptă roșu. Un simbol al luptei, al rezistenței și al forței. O culoare care dă încărcătura. Fantastică alegere, nu-i așa?  De fapt, cei cărora le place să o poarte sunt adesea persoane fără griji, pozitive și aventuroase.

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.