Mitul Twiggy, supermodelul care a revoluționat lumea modei.

Twiggy, cu o greutate de 40 kg și o înălțime de 1,68m, (de unde și porecla twig – crenguță),  era departe de  stereotipul frumuseții al anilor ’ 60. Chiar și așa, Twiggy, devine primul supermodel (în sensul modern al cuvântului), icoană de stil, cea care a reușit sa ne schimbe ideea de fashion pentru totdeauna.

Totul a început cu faimoasa tunsoare „pixie”. Twiggy Lawson – cunoscută sub numele de Twiggy  – a declarat că nu a iubit niciodată această freză. Cu câteva luni în urmă,  fosta supermodelă  a fost invitata lui Jessie Ware unde, în timpul podcastului său „ Table Manners with Jessie Ware ”,  a povestit despre viața și cariera ei. Spre surprinderea tuturor, atunci când Jessie a întrebat-o despre iconica  pixie cut , Twiggy a dezvăluit că nu a vrut și nu și-a dorit niciodată acea tunsoare.

Se pare că într-o bună zi, supermodelul Twiggy, s-a dus la salonul Mayfair al lui Leonard Lewis, pentru un simplu coafat, dar când Leonard a văzut-o, i-a cerut să îi permită să încerce noua lui tunsoare și, așa cum  ea însăși a povestit,  fiind o fată foarte timidă, nu a avut curajul să îl refuze. Astfel, după șapte ore de muncă , cosițele ei lungi și castanii s-a transformat în tunsoarea iconică pixie: un bob foarte scurt blond platinat. La scurt timp după aceea, Twiggy a atras atenția unui jurnalist, care văzând o fotografie cu ea în salonul celebrului coafor, i-a oferit o primă ședință foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fie că vorbim de tunsoarea ei iconică, de aspectul său atemporal sau de utilizarea accesoriilor, adevărul este că Twiggy a revoluționat lumea  modei cu stilul ei inconfundabil pentru totdeauna. Iată unele dintre elementele esențiale a stilului inconfundabil Twiggy, cel care a transformat moda în ceea cu toții  cunoaștem astăzi.

Coafura Pixie și conceptul de ambasadoare a unui brand

 

 

 

 

 

 

Deși am descoperit că originea ei este rezultatul unui „accident”, fără îndoială tunsoarea pixie a făcut-o pionieră printre supermodele lumii. Trăsăturile ei dulci au fost accentuate de această tăietură „garçon” și de nuanța de blond platinat. Datorită succesului senzațional obținut de tunsoarea pixie, s-a creat conceptul de imagine a unui beauty produs ( produsele hairstyle pentru păr scurt îi poartă și astăzi numele), Twiggy devenind prima ambasadoare a companiei L’Oréal Professionnel.

 

 

 

Fustele si rochiile scurte. Stilul mini

Garderoba lui Twiggy  era compusă în mare parte din piese minimaliste, dar foarte inovatoare pentru acei ani. Așa cum spuneam mai sus, numele său a fost legat de revoluția domeniului fashion, ea fiind una dintre primele care și-au permis să poarte o  fustă scurtă pe podium și in viața cotidiană. Fustele și rochiile scurte  i-au conturat silueta, accentuându-i astfel stilul personal.  Memorabilă este prima ei apariție publică cu una dintre piesele ei preferate,  fusta mini Mary Quant , apariție cu un impact deosebit de puternic pentru acele vremuri, impact care a dus practic la inventarea stilului mini, stil ce va rămâne unul dintre cele mai iubite stiluri din istoria modei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Îmbrăcămintea unisex

Deosebit de intrigante pentru acele  vremuri erau aparițiile ei  purtând îmbrăcăminte unisex , cum ar fi costume sau cămăși cu elemente militare croite masculin. Combinația aspectului androgin ce contrastează cu imaginea modernă de păpușă, rămâne și astăzi un trend de neegalat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accesorii extra-large

Chiar dacă la îmbrăcăminte iubea look-ul minimalist, nu putem spune același lucru și despre accesoriile alese și purtate de ea. A fost prima care a ales să poarte cerceii mari în culori vii și forme neregulate, chiar și în versiunea super „mismatched” contemporană, lansând astfel ceea ce va deveni o modă pentru vremea respectivă (și nu numai). Un alt accesoriu obligatoriu pentru Twiggy erau ochelarii de soare foarte mari, stil pe care îl retrăim și acum la cote maxime.

 

 

 

 

 

 

 

 

Makeup

Detaliu principal care a atras atenția întregii lumi asupra supermodelului   Twiggy, a fost cu siguranță este privirea ei. Nemulțumită de cum shooting-urile prezentate în reviste îi evidențiau privirea, pentru ca ochii să-i pară mult mai mari, cu un creion dermatograf negru  a început să-și contureze cutele capacului superior, iar pentru a da senzația de privire saturată de rimel,  cu același  creion dermatograf, și-a desenat genele inferioare.  Așadar, pe lângă  încadrarea  perfectă a privirii, a câștigat și un aspect modern de păpușă. Care a fost rezultatul? În curând marile beauty companii ale vremii precum Yardley au început să producă faimoasele gene false, gene inspirate de iconica Twiggy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deci, ce am putea sa spunem mai mult decât… thank you so much, Twiggy!

*********

 

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.