Culoare anului 2014 – Radiant Orchid – Cum sa o asortezi

Experţii de la Institutul Pantone,  lider mondial în ceea ce priveşte culorile,  au anunţat culoarea anului 2014, care va influenţa atât moda, cât şi designul interior.

Culoarea se numeşte Radiant Orchid (Orhidee radioasă)- numele oficial fiind PANTONE 18-3224 – şi este o nuanţă de mov – roz.

„Este o armonie încântătoare de tonuri fuchsia, mov şi roz. Radiant Orchid inspiră încrederă şi emană bucurie, dragoste şi sănătate. Este un mov captivant, care te atrage prin şarmul său”, a explicat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Tonurile roze ale culorii Radiant Orchid radiază pe piele, producând o strălucire sănătoasă când este purtată atât de bărbaţi, cât şi de femei, mai spune Pantone. Culoarea a fost deja folosită din plin la prezentările de modă pentru anul 2014 şi a apărut deja şi pe covoarele roşii.

Radiant Orchid îmbină atât tonul rece – mov, cât şi tonul cald – roz, fiind potrivit pentru multe nuanţe de ten, ochi sau păr.

Această culoare este seducătoare atunci când este combinată cu roşu şi se potriveşte de minune cu movul levănţică, mov sau roz. Este o culoare perfectă pentru oja de unghii.

În ceea ce priveşte designul interior, culoarea Radiant Orchid poate fi folosită pentru vopseluri şi decoraţiuni în combinaţie cu verdele olive şi verdele foarte închis sau turcoaz, aqua sau galben deschis.

Atunci când aveţi o casă decorată în culori neutre precum gri, beige sau maroniu, Radiant Orchid înveseleşte instantaneu atmosfera.

Pentru că este o culoare mai puțin obișnuită și creează dificultăți în asortarea acesteia cu alte elemente din garderobă, am decis să găsim noi nuanțele care ar facilita o asortare armonică.

 1

 Culoarea anului – în combinație cu nuanțe aprinse de roșu și oranj

2

Culoarea anului –  în combinație cu nuanțe pastelate

 pageqq

Culoarea anului –  combinată cu nuanțe de verde

pagehttr

Culoarea anului –  în combinație cu nuanțe tari de roșu ,oranj sau galben 

 6

Culoarea anului –  în accesorii, combinată cu nuanțe pastelate PC: colaj#diez

pagewe

Culoarea anului –  în combinatiie cu aceeasi gama de mov

( sursa: Stiri pentru tineri)

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.